Saturday, February 27, 2016

MULAN

U NAJRANIJEM DETINJSTVU, UZORI SU PRINCEZE. LEPE, DOBRE, I ŠTA SVE NE... KAKO DETINJSTVO ODMAČINJE, UZORI SE MENJAJU. NEKE I DALJE VIDE UZORA U PRINCEZAMA, NEKE SHVATE ŽIVOTNE POUKE CRTAĆA; PA TAKO SE JAVE MINI DEČACI U DEVOJČICAMA KOJI KAŽU DA IM JE UZOR POSTALA MULAN.

PORODICA. JA. BORBA. PRIORITETI. 
UNUTRAŠNJA I SPOLJAŠNJA LEPOTA. 
OVE JAKO BITNE STAVKE SE PREPLIĆU TOKOM CELOG CRTANOG FILMA. ZBOG TOGA SU MNOGE OSTALE ''SAMO PRINCEZE'', DOK SU NEKE POSTALE ''RATNICE'' KROZ ŽIVOT. DOVOLJNO JE DA JEDNU OD OVIH STAVKI NE SHVATITE I DA NE ODETE DALEKO U ŽIVOTU. 
ISKORISTIĆU I OVU PRILIKU DA PRIČAM O NEČEMU ŠTO SE NAJVIŠE TIČE SFERE LEPOTE... 

I LEVO I DESNO SAM JA. I OVO LEVO I OVO DESNO IMA ISTU VREDNOST. BAŠ ZBOG TOGA, NE TREBA MISLITI DA JE JEDNO LEPŠE OD DRUGOG. BIĆETE JEDNAKO LEPI, ODNOSNO RUŽNI,   SA I BEZ ŠMINKE. NEMOJTE DA DOZVOLITE DA VAM NEKO ODREĐUJE RATNE BOJE. BIRAJTE ONO U ČEMU SE BOLJE OSEĆATE. SAMO NE DOZVOLITE, DA GUBITE VAŠU BORBU ZBOG RATNIH BOJA.


NA KRAJU DANA, SVE SA LICA MORATE SKINUTI. IZGUBILI STE BORBU AKO VAM JE SVE TO SLUŽILO KAO MASKA. IZGUBILI STE AKO VAM SMETA ONO ŠTO VIDITE U OGLEDALU. AKO NA KRAJU DANA NE PRIHVATATE ONO ŠTO JESTE, NIKOGA NISTE USPELI DA PREVARITE, OSIM SAMOG SEBE.


OVDE NE PRIČAM SAMO O ŠMINCI. PRIČAM I O DRUGOJ STRANI, U KOJOJ SE LIČNO JA NALAZIM. KRITIKE KOJE JA DOBIJAM SU ZBOG TOGA ŠTO SAM RETKO NAŠMINKANA, A BAVIM SE ŠMINKANJEM I VOLIM KOZMETIKU. LJUDI ČESTO DAJU SEBI ZA PRAVO DA REZONUJU O VAŠIM LIČNIM STVARIMA I TO NIKAKO NE SME DA VAS DOTIČE. JA, NA PRIMER, SE BOLJE OSEĆAM BEZ ŠMINKE. PLUS NA TO, MOJA SVAKODNEVNICA JE TAKVA DA NE DAJE PROSTORA TOME. MEĐUTIM, TO NIJE RAZLOG DA SE JA BILO KOME PRAVDAVAM. NE TREBA VAM OPRAVDANJE DA BUDETE ILI NE BUDETE NAŠMINKANI. DOVOLJNA JE VAŠA ODLUKA.


DA SE RAZUMEMO, OČIGLEDNA JE RAZLIKA IZMEĐU NENAŠMINKANOG I NAŠMINKANOG LICA. NEKO ĆE TO BOLJE URADITI, PA ĆE IZGLEDATI PRIRODNIJE. STVAR JE U TOME KAKO ĆETE VI TO DA NOSITE. PA TAKO PONAVLJAM PO STOTI PUT, BITNO JE DA SE VI OSEĆATE DOBRO.

PO MOM MIŠLJENJU, SAMA LEPOTA DOLAZI IZNUTRA. 

ŠTA VI MISLITE O OVOME? PIŠITE MI U KOMENTAR!

KORISTILA SAM: SNAZAROO BELU BOJU, NYX BELI ILUMINATOR IZ CONTOUR PRO PALETE, NYX INTENSE BUTTER GLOSS U NIJANSI, NYX CRNU SENKU I RUMENILO IZ PALETE BUTT NAKED, ESSENCE AJLAJNER I NYX JUMBO PENCIL U NIJANSI MILK.

DO SLEDEĆEG PISANJA,
SULTANIJAH.

2 comments:

  1. Naravno da je bitno kako se osecas iznutra. Izaci "bare face" zahteva dozu hrabrosti. Inace, uvek me iznova odusevi nesto sto ja ne umem da napravim: Tvoja Mulan mi se jako dopada-veoma si talentovana, svaka cast (y)

    ReplyDelete